Hlavné body nákupu päťosového obrábacieho centra

- 2021-08-23-

Hlavné body nákupu apäťosové obrábacie centrum

1. Tuhosť stroja päťosového obrábacieho centra

Pretože tuhosť päťosového obrábacieho centra priamo ovplyvní efektivitu výroby a presnosť obrábania obrábacieho stroja, rýchlosť spracovania päťosového obrábacieho centra je oveľa vyššia ako rýchlosť bežného obrábacieho stroja a výkon motora je tiež vyšší ako výkon bežného obrábacieho stroja rovnakej špecifikácie. Tuhosť je tiež oveľa vyššia ako u bežných obrábacích strojov. Kupujúci môžu tiež navrhnúť a vyrobiť podľa hodnoty poskytnutej kupujúcim podľa požiadaviek výrobného procesu, krútiaceho momentu, výkonu, axiálnej sily a sily posuvu pri zadávaní objednávky. Poskytnutie obrábacích strojov s vysokou tuhosťou kupujúcim s päťosovými obrábacími centrami sa často neobmedzuje na veľkosť dielov a relatívne veľkosti dielov sú všetky diely, ktoré sú vhodné pre špecifikácie stroja, a vybrané diely sú prísne požadované.

2. Presnosť obrábania päťosového obrábacieho centra

Presnosť obrábania priamo ovplyvňuje kvalitu vašich produktov. Keď veľa ľudí popiera presnosť vášho obrábacieho stroja, priamo to ovplyvní rozhodnutie kupujúceho. Presnosť polohy uvedená na vzorke alebo osvedčení o prechode je presnosťou samotného obrábacieho stroja a odchýlka harmonogramu je súčtom odchýlok, ktoré sa vyskytujú v celom procesnom systéme.

3. CNC systém päťosového obrábacieho centra

Systém numerického riadenia je jadrom prevádzky päťosového obrábacieho centra a funkcie numerického riadenia sú rozdelené na základné funkcie a funkcie výberu. Základné funkcie sú nevyhnutné a vybrané funkcie poskytuje výrobca až po ich zvolení používateľom. Funkcia numerického riadiaceho systému by mala byť zvolená podľa výkonnostných potrieb obrábacieho stroja. Požadované funkcie je potrebné pri objednávaní objednávať bez vynechania a zároveň, aby sa predišlo plytvaniu z dôvodu nízkeho využitia, ale tiež dbajte na súvzťažnosť medzi funkciami. Medzi dostupnými CNC systémami sa úroveň výkonu značne líši. Malo by sa vyberať podľa potrieb a vysoké ciele by sa nemali sledovať jednostranne, aby sa predišlo plytvaniu. Pri výbere viacerých obrábacích strojov používajte čo najviac CNC systém od rovnakého výrobcu, aby bola obsluha, programovanie a údržba pohodlnejšie.

4. Počet súradnicových osí a väzbových osí

Počet súradnicových osí aj počet osí spojenia by mali spĺňať požiadavky typického spracovania obrobku. Počet súradnicových osí je tiež znakom triedy obrábacieho stroja. Za normálnych okolností pridanie štandardnej súradnicovej osi do obrábacieho stroja rovnakého výrobcu, špecifikácie a presnosti zvýši náklady asi o 35 %. Hoci zvýšenie počtu osí môže posilniť funkcie obrábacieho stroja, treba venovať pozornosť procesným požiadavkám a bilancii finančných prostriedkov.

5. Automatický menič nástrojov a kapacita zásobníka nástrojov

Pri výbere pohyblivého meniča nástrojov sa zohľadňuje najmä čas výmeny nástrojov a spoľahlivosť. Krátky čas výmeny nástroja môže zvýšiť produktivitu, ale čas výmeny nástroja je krátky. Vo všeobecnosti má zariadenie na výmenu nástrojov zložitú štruktúru, vysokú poruchovosť a vysoké náklady. Prílišný dôraz na čas výmeny nástroja výrazne zvýši náklady a zvýši poruchovosť. Podľa štatistík asi 50 % porúch päťosového obrábacieho centra súvisí s automatickou výmenou nástrojov. Za predpokladu splnenia požiadaviek používania by sa preto mal v maximálnej možnej miere zvoliť automatický menič nástrojov s vysokou spoľahlivosťou, aby sa znížila poruchovosť a náklady na celý stroj. Pracovná kvalita automatickej výmeny nástrojov a kapacita zásobníka nástrojov priamo ovplyvnia výkon a kvalitu päťosového obrábacieho centra. Kapacita zásobníka nástrojov je založená na princípe uspokojenia potrieb nástrojov pre komplexné obrábanie súčiastky.

Five Axis Machining Center