Faktory ovplyvňujúce kvalitu olepovačky hrán

- 2021-08-09-

Faktory ovplyvňujúce kvalituOlepovačka hrán radu EF7 Intelligent Processing.

1. Kvalita tavného lepidla

Aby sa zaistilo, že tavné lepidlo má dobrú priľnavosť pri nízkom tlaku, môže sa lepiť okamžite a pevne pri krátkom čase tlaku, aby sa zaistilo, že bude zlepené v krátkom čase.

V procese utesňovania okrajov je tiež potrebné zabezpečiť, aby teplota tavného lepidla bola v normálnom teplotnom rozsahu. Príliš nízka teplota bude mať za následok zlú tekutosť tavného lepidla. Príliš vysoká teplota spôsobí, že lepidlo bude príliš riedke, čím sa zníži viskozita lepidla.

2. Kvalita olepovania hrán

Kvalita olemovania hrán tiež ovplyvní efekt olemovania hrán. Kvalitná páska na olepovanie hrán, hotová olepovacia vrstva hrán je pevne zlepená a nekvalitná olepovacia vrstva hrán, hotová olepovacia vrstva má veľkú medzeru. Vrstva na utesnenie okrajov nemôže byť úplne prilepená k panelu a efekt tesnenia okrajov nie je dobrý.

3. Materiál okrajového pásu

Okrajové pásy bohaté na mastnotu sa ľahšie utesňujú, pretože olejové látky znížia afinitu medzi doskou a tavným lepidlom a znížia viskozitu tavného lepidla. Lemovanie okrajov je ľahké po dlhšom čase spadnúť.

4. Obsah vody v olepovaní hrán z masívneho dreva.

Pre výrobcov, ktorí používajú materiály na olepovanie hrán z masívneho dreva, by obsah vody v olepovaní hrán nemal byť príliš vysoký, najmä na vlhkých miestach na juhu, a olepovanie hrán by sa malo skladovať v chladnej a suchej miestnosti.

5. Teplota okolia

Pri olepovaní hrán sa uistite, že okolitá teplota nie je príliš nízka. Ak je teplota príliš nízka, ľahko to povedie k nedostatočnej pružnosti olepovania hrán.

Najmä pri hrubej páske hrán je teplota príliš nízka, afinita k lepidlu je znížená a doba skladovania je dlhá, čo znižuje priľnavosť olepovania hrán k lepidlu. Vo všeobecnosti by teplota mala byť nad 15 stupňov. Olepovačka hrán funguje. Zabezpečte tiež normálnu prevádzku predhrievacieho zariadenia.

6. Vybavenie

Najprv musí prejsť kvalita celkového vybavenia. Navyše, keďže sa zariadenie používa už dlho, nevyhnutne sa vyskytnú menšie problémy. Preto sa pri každom utesnení okraja použije na testovanie kúsok dosky.
Skontrolujte, či sú valček lepidla a podávač pásu dobre zladené. Ak nie sú správne zladené, môže to spôsobiť nerovnomerné nanášanie lepidla alebo nedostatok lepidla, či je funkcia orezávania normálna, či je orezávací nôž opotrebovaný atď.

7. Rýchlosť podávania

Je potrebné poznamenať, že s cieľom zlepšiť efektivitu výroby a slepo sledovať vysokú rýchlosť, musíme sa prispôsobiť podľa sily olepovania hrán. Ak je rýchlosť príliš vysoká a sila olepovania hrán je príliš nízka, je ľahké spôsobiť zníženie efektu olepovania hrán.

EF7 Series Intelligent Processing Edge bander