Aké nástroje sú potrebné pre CNC router?

- 2021-07-22-

Pre rôzne procesy spracovania doskového nábytku pomocou CNC frézy sú potrebné rôzne typy rezných nástrojov:


I. Hlavné kategórie rezných nástrojov a materiálov vhodných na spracovanie:

1. Plochý nástroj: Toto je bežný nástroj.Vhodný na malé presné spracovanie reliéfu, vyrezávanie okrajov produktu je hladké a krásne.Vysporiadanie sa s veľkými reliéfmi zaberie veľa času.

2. Rovný nástroj: rovný nástroj je tiež bežný typ, často sa používa na CNC rezanie, gravírovanie veľkých znakov. Okraj spracovávaného materiálu je rovný, zvyčajne sa používa na vyrezávanie PVC, drevotrieskových dosiek atď.

3. Fréza: fréza môže byť vyrezaná z rôznych tvarov podľa tvaru. Napríklad dvojbřité špirálové frézy sa používajú na spracovanie akrylových a drevovláknitých dosiek STREDNEJ hustoty, zatiaľ čo jednohranné špirálové guľové frézy sa používajú na spracovanie vo veľkom hĺbkovom reliéfe z korku, drevovláknitých dosiek strednej hustoty, masívneho dreva, akrylu a iných materiálov.


II.Materiály:

Drevo je hlavným materiálom drevospracujúceho rezania, drevo sa skladá hlavne z masívneho dreva a drevených kompozitov, drevo možno rozdeliť na mäkký materiál, tvrdý materiál a upravené drevo, drevené kompozitné materiály vrátane dyhy, preglejky, drevotrieskovej dosky, drevovláknitej dosky strednej hustoty (MDF ), drevovláknitá doska s vysokou hustotou, sololit, dlaždicová doska, gumové kompozity atď., Tiež niektoré časti dreva alebo drevených kompozitov využívajú jednostranné alebo obojstranné spracovanie dyhy.