Aké sú bežné chyby CNC rezacieho stroja?

- 2024-07-12-

Ak sa linka na výrobu panelového nábytku a CNC rezací stroj používajú nesprávne alebo dlho, často sa vyskytujú tieto poruchy:

1. Zlyhanie mechanickej prevádzky, najmä v dôsledku nepružnej prevádzky, neschopnosť včas podávať a rezať.

Riešenie: Skontrolujte, či mechanické časti nie sú poškodené alebo nie sú pevne nainštalované a či sa rotujúce časti pohybujú.

2. Porucha cesty plynu, bežné situácie zahŕňajú poruchu plynového ventilu, únik vzduchu, nízky tlak vzduchu, rezanie nožom a nefunkčnosť po podávaní. V tejto chvíli je potrebné skontrolovať, či sú všetky pneumatické komponenty v dobrom stave a včas vymeniť diely.

3. Porucha okruhu, ktorá sa prejavuje tým, že sa hlavný motor netočí a program je mimo prevádzky. V takom prípade ho musíme včas odstrániť, inak zhorí strojové zariadenie. Pri údržbe by sme mali skontrolovať riadiacu skriňu, motor, vykurovacie potrubie a oneskorovacie zariadenie. Tieto úlohy vo všeobecnosti vyžadujú odborníkov.

Operatívne.

Ak sa vyskytne problém so zariadením, mali by ste sa včas obrátiť na výrobcu, aby ste odstránili poruchu po predaji a včas vykonali dobrú prácu pri údržbe a údržbe zariadenia.