Údržba a čistenie CNC rezacieho stroja počas sviatkov.

- 2024-01-26-

1. Vráťte každú os do pôvodného bodu, vytvorte zálohu softvéru ovládača a vložte komprimovaný balík do USB flash disku alebo počítača.

2. Očistite prach a nečistoty na stole stroja, doske stola, vlečnej reťazi, vodiacej skrutke, hrebeňovej a vodiacej koľajnici pomocou plynu, potom hrebeň a vodiacu koľajnicu očistite mazacím olejom (olej vodiacej koľajnice obrábacieho stroja ISO VG-32~ 68 a maslo je zakázané), aby sa zabezpečilo, že na vodiacej koľajnici a hrebeni každého hriadeľa je olej, a vypustite vodu v odlučovači oleja a vody v lôžku.

3. Nečistoty na povrchu vrtnej súpravy očistite plynom. Prevodovku vŕtacej súpravy s číslicovým riadením je potrebné naplniť mazacím olejom z plničky: 5ccm mazacím tukom Krupp L32N.

4. Odpojte napájanie rozvodnej skrine a prach v rozvodnej skrini vyčistite vysatím (poznámka: nefúkajte priamo plynom, vzlínanie prachu vedie k zlému kontaktu elektronických súčiastok). Po vyčistení vložte do skrinky vysúšadlo.

5. Očistite a udržujte obvod vretena a rukoväť nástroja plynom; Vyčistite povrch skoseného otvoru v mieste spoja mäkkou a čistou handrou. Kužeľový povrch rukoväte nástroja starostlivo očistite a ošetrite odmasťovacím prostriedkom a po vyčistení naneste mazivo.

6, vákuové čerpadlo vákuové čerpadlo odstráňte filtračný prvok a vyfúknite ho. Raz skontrolujte výšku grafitovej dosky. VTLF250,360 nesmie byť menšia ako 41 mm a VTLF500 nesmie byť menšia ako 60 mm. Naplňte mazivo Krupp AMBLYGON TA-15/2 10 ccm.

7. Po vyčistení a údržbe celého stroja sa zariadenie riadne zabalí do plášťa, aby sa zabránilo padaniu popola.